Вътрешни хоризонтални щори

Хоризонтални щори Пред стъкло

Съобразявайки се с индивидуалните Ви изисквания, предлагаме многообразие от размери, форми и начини на закрепване на Вашите щори, включително и върху наклонени прозорци.
    Хоризонталните щори модел Пред стъкло се монтират от вътрешната страна на прозореца (към помещението). Подходящи са за всички видове дограма, витрини и преградни стенни. Не е необходимо да се пробиват никакви отвори - управляващите механизми са интегрирани в горния профил на щората.
    Възможно е монтажът на щората да се извърши между стъклодържачите на дограмата (плътно до стъклото). Предимството е, че щората застава на едно ниво с профила на дограмата и не пречи на въртенето на дръжката на крилото. Ако целите оптимално затъмнение и пълен контрол на видимостта, е по-добре да изберете монтаж, при който щората да застъпва стъклодържачите.Хоризонтални щори BlackOut

Хоризонталните щори модел Black Out са със специална перфорация на ламелите (на основните отвори и на отворите за странично водене), така че при завъртане (затваряне) на щорите дупките се скриват. Резултатът е превъзходен светлинен комфорт и изчистен, елегантен вид на щората.
    Хоризонталните щори модел "пред стъкло Black Out" се монтират от вътрешната страна на прозореца (към помещението). Подходящи са за всички видове дограма, витрини, преградни стенни. Не е необходимо да се пробиват никакви отвори - управляващите механизми са интегрирани в горния профил на щората.
    Възможно е монтажа на щората да се извърши между стъклодържачите на дограмата (плътно до стъклото) - предимството е, че щората застава на едно ниво с профила на дограмата и не пречи на въртенето на дръжката на крилото. Ако се цели основно оптимално затъмнение и пълен контрол на видимостта е по-добре да изберете щората да застъпва стъклодържачите.
Дървени хоризонтални щори

Дървени хоризонтални щори - ширина на ламелите 25мм или 50мм

Дървените хоризонтални щори представляват луксозен вариант на класическите хоризонтални щори, давайки Ви естествената красота и топлина на дървото във Вашия дом, офис, заведение ... Тяхната елегантност, качество и майсторска изработка ги поставят на върха на слънцезащитните продукти, търсени от хора с високи изисквания за стил и красота.  
     Дървените ламели са с ширина 25мм(на снимката в ляво) или 50мм(на снимката в дясно), профилите и кордите са цветово съчетани с цвета на дървото. Стандартно горната греда е скрита от дървен корниз. Щорите се изработват по индивидуални размери, за да се впишат перфектно във Вашия интериор.Римски щори

Римски щори - модели "Аура" и "Фабио"

Римските щори модел "Аура"(на снимката в ляво) са изработени с 100% оригинални висококачествени материали на "Hounter Douglas" - Холандия.
    “Atmano” е специален плат за римски щори, изтъкан в уникален процес. Там, където платът се прегъва при събиране, са втъкани „тунели“ за хоризонталните алуминиеви тежести. Резултатът е 100% еднакво високи сегменти на плата, абсолютно успоредни „тунели“, изчистен вид без хоризонтални шевове.
Предлагаме още и модел „Фабио” (на снимката в дясно)
Руло щори

Руло щори модел "стандарт"

Руло щори модел "стандарт" са класическия модел на руло щорите - вал за навиване на плата, монтиран чрез елегантни планки с PVC покритие към дограмата. Движението на плата се контролира чрез верижка - при достигане на жеалното положение, просто спирате - не е необходимо нищо да застопорявате.

Руло щори модел "елеганс"

Руло щори модел "елеганс" са нов модел, разработен за PVC и алуминиева дограма, със заоблен декоративен профил и елегантни алуминиеви водачи. Руло щората фино приляга към дограмата, спирайки притока на светлината и видимостта.
     Освен богат избор на материи и цветове Ви предлагаме и избор на цветове за профилите и водачите на щорите - бяло, кафяво и 6 имитации на дърво.
     Щората се управлява чрез финно синджирче - когато плата стигне желаното положение, просто спирате - не е необходимо нищо да застопорявате.Вертикални текстилни щори

Вертикални текстилни щори - 127мм и 89мм

Вертикалните щори са модерната алтернатива нa пердетата и завесите. Те Ви предлагат разнообразие от цветове, мотиви и структура на тъканта на текстилни и алуминиеви ленти. Използват се за декорация на най – представителни интериори, като един от главните естетични елементи в офиса или дома. Различните видове материи и цветове имат различни степени на пропускане и абсорбиране на светлината за задоволяване на конкретните Ви нужди.
     Вертикалните щори са най – доброто решение при закриване на големи прозорци, витрини, плъзгащи се прозорци или цели стени. Възможно е да се изработват щори за наклонени или дъгообразни прозорци.
   Предлагаме Ви 3 модела на релсовите механизми, 339 цвята текстилни и алуминиевиленти, 8 различни схеми на управление и събиране на плата, ръчно или ел. задвижване, както и различни варианти на монтаж.
    За първи път в България предлагаме 5 цвята релси – снежно бяла, полиран алуминий, еспресо кафяво, златно шампанско и черен пиано лак. Четири варианта на тежест за плат и синджир за тежести – бели, бежови, черни и метален синджир
Текстилните ленти за вертикални щори 127 мм са с ширина 127 мм са класическия модел вертикални щори и се препоръчват при закриване на големи площи. Прелагаме Ви 15 вида материи (включително негорими, 100% непрозрачни и PVC плат "Screen") и общо 151 цвята. Част от материите и цветовете са налични и за двата модела ширини на текстилните ленти - 127 мм и 89 мм.
      Лентите за вертикалните щори се закачват и движат по елегантен алуминиев профил, завъртането и движението на лентите се осъществява посредством корда в края на щората - има 5 различни схеми за събиране на лентите и 3 вида алуминиеви профили и механизми.
Врати тип хармоника

Врата хармоника

Вратите хармоника са изработени от висококачествено PVC и се предлагат в цветове от снежно бяло до тъмен дъб, с възможност за вграждане на прозорчета за придаване на специален и елегантен вид на помещението.
     Затварянето може да става с олекотена ръкохватка с магнит или семпла брава с ключалка.

Сенници

Сенник чупещо рамо Модел "стандарт"

Рамената на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн, и са преминали успешно тест за 7 000 пъти отваряне - затваряне. Конструкцията и механизмите предлагат прецизно регулиране на наклона и издадеността на сенника, а в допълнение за по-голямо удобство и сигурност - ел. задвижване, контролирано от датчици за вятър, слънце или дъжд.
      Максимални размери на сенника:
         - ширина - до 500 см;
         - отваряне напред (рамена) - до 300 см.


Сенник чупещо рамо Модел "елеганс"

Това е класическият модел сенник с чупещо рамо - система моноблок с AL конструкция.
     Рамената на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн, и са преминали успешно тест за 15 000 пъти отваряне - затваряне. Конструкцията и механизмите предлагат прецизно регулиране на наклона и издадеността на сенника, а в допълнение за по-голямо удобство и сигурност - ел. задвижване, контролирано от датчици за вятър, слънце или дъжд.
Челният профил е със специален капковиден дизайн с канал за странично оттичане на водата.
      Максимални размери на сенника:
         - ширина - до 700 см;
         - отваряне напред (рамена) - до 400 см.Касетъчен сенник Модел "вера"

„Вера” е касетъчн сенник с чупещо рамо, отличващ се с компактна (13х22 см) касета с елегантен дизайн. Касетъчните сенници предлагат пълна защита на плата и механизмите от външни въздействия – когато са затворени, плата и механизмите са напълно затворени в алуминиевата кутия. Препоръчително е използването на ел.задвижване.
      Максимални размери на сенника:
         - ширина - до 500 см;
         - отваряне напред (рамена) - до 300 см.


Касетъчен сенник Модел "престиж"

„Престиж” е касетъчн сенник с чупещо рамо. Касетъчните сенници предлагат пълна защита на плата и механизмите от външни въздействия – когато са затворени, плата и механизмите са напълно затворени в алуминиевата кутия. Препоръчително е използването на ел.задвижване.
     Максимални размери на сенника:
         - ширина- до 700 см;
         - отваряне напред (рамена) - до 300 см.


Сенници Модел "класик"

„Класик” е сенник с падащо рамо, рамената са с вградени пружини за по-добра устойчивост на вятър.  
     Рамената на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн, и са преминали успешно тест за 7 000 пъти отваряне - затваряне. Конструкцията и механизмите предлагат прецизно регулиране на наклона на раменете (от 0⁰ до 160⁰), а в допълнение за по-голямо удобство и сигурност - ел. задвижване, контролирано от датчици за вятър, слънце или дъжд.

      Максимални размери на сенника:
        - широчина – до 500 см;
        - отваряне напред (рамена) – до 150 см;
        - максимален наклон на рамената – до 160 ° - позволява регулиране на засенчването на прозореца почти до пълно затваряне.


Падащо рамо Модел "смарт"

„Смарт” е касетъчн сенник с падащо рамо. Касетъчните сенници предлагат пълна защита на плата и механизмите от външни въздействия – когато са затворени, плата и механизмите са напълно затворени в алуминиевата кутия. Препоръчително е използването на ел.задвижване.  
    Рамената на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн, и са преминали успешно тест за 15 000 пъти отваряне - затваряне. Конструкцията и механизмите предлагат прецизно регулиране на наклона на раменете (от 0⁰ до 160⁰), а в допълнение за по-голямо удобство и сигурност - ел. задвижване, контролирано от датчици за вятър, слънце или дъжд.

     Максимални размери на сенника:
        - широчина – до 500 см;
        - отваряне напред (рамена) – до 150 см;
        - максимален наклон на рамената – до 160 ° - позволява регулиране на засенчването на прозореца почти до пълно затваряне.


Сенник чупещо рамо Модел "кабрио"

 Сенник модел "кабрио" се изработва с алуминиева конструкция и ръчно задвижване.
     Максимални размери на сенника:
         - широчина - до 450 см;
         - отваряне напред – до 200 см.    Сенници Модел "балконски"

Сенник модел "балконски" е подходящ за балкони в жилищни блокове. За извършване на монтажа се изисква наличието на балкон или плоча на горния етаж.
    Водачите на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн.

     Максимални размери на сенника:
         - широчина – до 600 см;
         - стандартно изнасяне напред – 70 см.


Сенници Модел "кристал"

„Кристал” е ветроупорна завеса от прозрачен PVC плат, предназначена за предпазване на покрити площи от външни атмосферни влияния. Задвижването се осъществява само ръчно с манивела. Максимална площ на платното е 10 м². 
      Обкантването се изпълнява с PVC плат. Модела е подходящ за изолиране от вятъра на тераси и барбекюта през студените дни.Външни ролетни щори

Външни ролетни щори от PVC

Външно ролетните щорите модел PVC 2 са един хибрид между PVC и Алуминиева щора – на практика само ламелата е от PVC, всичко останало – кутия, конзоли, механизми са от алуминиеви външни ролетни щори. Така се постига оптимален баланс между качество, функционалност и цена.
     Монтират от външната страна на дограмата и могат да бъдат управлявани както ръчно – чрез табакера или манивела, така и чрез  електродвигател – посредством бутон или дистанционно.
     Възможно е монтиране на датчици ( за вятър, слънце или дъжд) за автоматично управление на една или група от щори.


Алуминиеви външно ролетни щори

Задвижващия механизъм е монтиран в алуминиева кутия с елегантен дизайн, хоризонталните алуминиеви ламели с пълнеж от полиеританова пяна образуват плътна преграда, която по желание може да бъде прибрана в кутията или спусната на определена височина.
     Термо- и шумоизолацията на алуминиевите външни ролетни щори са значително по-добри спрямо моделите от PVC. Същото важи и за степента на затъмняване на помещението.
     Управлението може да бъде както ръчно – чрез табакера или манивела, така и чрез електродвигател –управляван от бутон или дистанционно. В допълнение е възможно и монтиране на датчици ( за вятър, слънце или дъжд), както и таймери за автоматично управление на една или група от щори.
     При нов строеж е препоръчително външните щори да се монтират в комплект с дограмата, така че кутията на щората да остане скрита в зида и да не се налага пробиване на дограмата.

Модел Н 39  – хоризонтални Al ламели които при събиране на щората се навиват на руло в Алуминиева кутия. Ламелите са от алуминии, пълни са с полиуретанова пяна, широки са 39 мм. Kутията, конзолите и водачите са от алуминии. Остта върху която се навиват ламелите е стоманена и лагерува към конзолите. Щората се монтира върху дограмата (външно), изнесен монтаж върху алуминиев профил или върху стена. Възможен е и монтаж с обърната кутия.
Управлението е чрез кръгло въже (ширит) с табакера, което през дупка се прокарва вътре в помещението.
Екстри:

 • Резета;
 • Прахово боядисване в цвят по RAL на алуминивите компоненти;
 • Управление чрез манивела.

Технологични данни

 

Минимални размери

Максимални размери

Широчина

30 см

300 см

Височина

40 см

300 см

Площ ( м2 )

 

6 м2

Електрическо задвижване и автоматика

Ел. мотор – спуска и вдига щората, автоматичен изключвател в двете крайни положения;
UPS – позволява движение на щората при липса на ел. ток;
Ел. бутон – вграден или за външен монтаж. Подава команда към ел.мотора;
Едноканално дистанционно управление – управлява 1 щора (комбинира се с приемник за радио управление);
Четириканално дистанционно управление – управлява до 4 щори. Щорите могат да бъдат командвани една по една или всички заедно (комбинира се с приемник за радио управление);
Шестканално дистанционно управление – управлява до 6 щори. Щорите могат да бъдат командвани една по една или всички заедно (комбинира се с приемник за радио управление);
Дистанционен таймер – предварително програмиране в колко часа щората да се спусне и/или вдигне - управлява до 14 щори (комбинира се с приемник за радио управление);
Датчик за слънце – автоматично спуска щората при достигане на желана осветеност. Управлява до 6 щори (комбинира се с приемник за радио управление и дистанционно).


Модел Н 39 R  – хоризонтални Al ламели които при събиране на щората се навиват на руло в Алуминиева полуобла кутия. Ламелите са от алуминии, пълни са с полиуретанова пяна, широки са 39 мм. Kутията, конзолите и водачите са от алуминии. Остта върху която се навиват ламелите е стоманена и лагерува към конзолите. Щората се монтира върху дограмата (външно), изнесен монтаж върху алуминиев профил или върху стена. Възможен е и монтаж с обърната кутия.
Управлението е чрез кръгло въже (ширит) с табакера, което през дупка се прокарва вътре в помещението.

Екстри:

 • Резета;
 • Прахово боядисване в цвят по RAL на алуминивите компоненти;
 • Управление чрез манивела.

Технологични данни

 

Минимални размери

Максимални размери

Широчина

30 см

300 см

Височина

40 см

300 см

Площ ( м2 )

 

6 м2


Модел Н 39 R2  – хоризонтални Al ламели които при събиране на щората се навиват на руло в Алуминиева обла кутия. Ламелите са от алуминии, пълни са с полиуретанова пяна, широки са 39 мм. Kутията, конзолите и водачите са от алуминии. Остта върху която се навиват ламелите е стоманена и лагерува към конзолите. Щората се монтира върху дограмата (външно), изнесен монтаж върху алуминиев профил или върху стена. Възможен е и монтаж с обърната кутия.
Управлението е чрез кръгло въже (ширит) с табакера, което през дупка се прокарва вътре в помещението.

Екстри:

 • Резета;
 • Прахово боядисване в цвят по RAL на алуминивите компоненти;
 • Управление чрез манивела.

Технологични данни

 

Минимални размери

Максимални размери

Широчина

30 см

300 см

Височина

40 см

300 см

Площ ( м2 )

 

6 м2


Модел Н52  – хоризонтални Al ламели които при събиране на щората се навиват на руло в Алуминиева кутия. Ламелите са от алуминии, пълни са с полиуретанова пяна, широки са 52 мм. Kутията, конзолите и водачите са от алуминии. Остта върху която се навиват ламелите е стоманена и лагерува към конзолите. Щората се монтира върху дограмата (външно), изнесен монтаж върху алуминиев профил или върху стена. Възможен е и монтаж с обърната кутия.
Управлението е чрез кръгло въже (ширит) с табакера, което през дупка се прокарва вътре в помещението.
Екстри:

 • Резета;
 • Прахово боядисване в цвят по RAL на алуминивите компоненти;
 • Управление чрез манивела.

Технологични данни

 

Минимални размери

Максимални размери

Широчина

30 см

360 см

Височина

40 см

400 см

Площ ( м2 )

 

8 м2

Електрическо задвижване и автоматика
Ел. мотор – спуска и вдига щората, автоматичен изключвател в двете крайни положения;
UPS – позволява движение на щората при липса на ел. ток;
Ел. бутон – вграден или за външен монтаж. Подава команда към ел.мотора;
Едноканално дистанционно управление – управлява 1 щора (комбинира се с приемник за радио управление);
Четириканално дистанционно управление – управлява до 4 щори. Щорите могат да бъдат командвани една по една или всички заедно (комбинира се с приемник за радио управление);
Шестканално дистанционно управление – управлява до 6 щори. Щорите могат да бъдат командвани една по една или всички заедно (комбинира се с приемник за радио управление);
Дистанционен таймер– предварително програмиране в колко часа щората да се спусне и/или вдигне - управлява до 14 щори (комбинира се с приемник за радио управление);
Датчик за слънце– автоматично спуска щората при достигане на желана осветеност. Управлява до 6 щори (комбинира се с приемник за радио управление и дистанционно).
Design by WebDesignVarna.net